Facebook heeft de doorvoering van de veelbesproken wijzigingen in de privacyvoorwaarden een maand uitgesteld. Waar de nieuwe richtlijnen eigenlijk op 1 januari zouden ingaan, is dat volgens hun eigen site veranderd in 30 januari.

Op de pagina waarop Facebook de vernieuwde voorwaarden en beleidsregels aankondigt, staat het bericht dat het bedrijf de bijgewerkte voorwaarden op 30 januari gaat doorvoeren. Gebruikers gaan automatisch akkoord met de bijgewerkte voorwaarden als ze na die datum gebruik maken van Facebook.

Het Nederlandse College bescherming persoonsgegevens heeft onlangs Facebook verzocht om de wijziging van het huidige beleid uit te stellen. De organisatie is onderzoek aan het doen naar het nieuwe privacybeleid. Het CBP wil erachter komen wat de gevolgen van het nieuwe beleid voor Facebook-gebruikers in Nederland zijn. Het is echter onduidelijk of er een verband is tussen dat verzoek en het nu bekendgemaakte uitstel.

Op de pagina Facebook Site Governance is de oorspronkelijke datum van 1 januari eveneens aangepast in 30 januari 2015. Uit de geschiedenis van de post is te herleiden dat de wijziging op Eerste Kerstdag is gemaakt.